Home | Realisaties | Info Parket | Historiek | Plaatsing | Milieu | Contact
Ecologie

arti legno volgt de ideologie van het "duurzaam bouwen".
Wie zijn woninginrichting ecologisch wil aanpakken, zit goed met hout.
Een houten vloer is een stevig materiaal en een ecologisch verantwoord product met een lange levensduur, waardoor minder snel aan vervanging toe.
Deze harde vloerbekleding isoleert goed en is een uniek, natuurlijk hernieuwbaar materiaal.
Parket verzekert bij een goed onderhoud dan ook een lange levensduur. Wanneer de houten vloer toch slijtage zou vertonen, kan deze alsnog hersteld en gerenoveerd worden.

Koop FSC hout en red een woud

arti legno hecht belang aan het gebruik van hout met een FSC label (Forest Stewardship Council).
FSC is een label of keurmerk dat aangeeft dat een product uit verantwoord bosbeheer afkomstig is. Het FSC label garandeert de gecertificeerde duurzame oorsprong omdat niet enkel het bos van origine wordt gecontroleerd, maar ook de hele handelsketen tot bij de eindconsument.

arti legno draagt op deze manier zijn steentje bij aan duurzaam bosbeheer wat ten goede komt aan mens en milieu. Uitbraak en restproducten worden bij ons afzonderlijk gesorteerd en afgeleverd voor recyclage. Ecologie en duurzaamheid hebben duidelijk een impact op de huidige trendevoluties en nieuwe begrippen als "ecochic" vinden hun ingang. Om het milieu te behagen hoeft u geen geitenwollen sokken meer te dragen...

Samenvattend: Is hout een ecologische keuze? JAZEKER!

Emissie

arti legno streeft naar het gebruik van ecologische producten welke beantwoorden aan de strenge eco4 en eco5 - rating normen en dit door samenwerking met producten van GreenBuilding Company Kerakoll Slc.

  • Gebruik van solventvrije hoogtechnologische verlijmingssystemen.
  • De voorkeur aan emissie-arme producten welke vrij zijn van VOC (Volatile Organic Compounds), hetzij vluchtige organische stoffen, oftewel VOS (chemisch).
  • Watergedragen afwerkingsproducten en natuurlijke oliŽn worden toegepast om zowel het milieu, evenals het leefklimaat van u, onze klant, te beschermen.

Wij dragen bij tot de creatie van uw eco-vriendelijk huis.

Onze filosofie: GreenBuilding technologie.
arti legno = ECO friendly company
Het milieu? Onze zorg!

Gezond wonen - initiatief van de Vlaamse overheid

Bekijk hier de nieuwsbrief